BøRS: SLIK SPILTE NORGE MOT DANMARK

Børs: Slik spilte Norge mot Danmark

DANMARK - NORGE 3-1:

BRØNDBY (Nettavisen): Historien gjentok seg i Brøndby da et svært effektivt motstanderlag nærmest filleristet Norge før pause.

En stygg blemme fra Marcus Holmgren Pedersen og et tafatt norsk lag på defensiv dødball gjorde at de EM-klare danskene gikk til pause med 2-0.

Hele Brøndby trodde Erling Braut Haaland hadde redusert etter drøye timen, men scoringen ble på tvilsomt vis annullert etter en VAR-sjekk.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Danmark.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Ørjan Nyland - 3

Sjanseløs på de to første scoringene. Litt shaky med ballen i beina på et par vanskelige tilbakespill, før han gjorde en gigablemme da han forærer Danmark 1-3 like før slutt.

Julian Ryerson - 5

Friskmeldt etter en maratonsesong som endte med Champions League-nederlag. Åpnet kampen med masse energi, men maktet aldri å prege kampen offensivt før hvilen. Prøvde å ta tak etter pause hvor han var langt mer offensiv, og var en av Norges friskeste etter pause før han måtte gå av banen med en smell.

Kristoffer Ajer - 4

Inne i midtforsvaret igjen fra start. Måtte se både Højbjerg og Vestergaard score mål i egen boks før pause. Slet med å finne de gode løsningene med ballen i beina, og klarte heller ikke lørdag sammen med Østigård å få ordentlig skikk på forsvaret.

Leo Skiri Østigård - 4

Fikk Solbakken til å slå ut med armene innledningsvis da han bare lempet et oppspill i bakrom uten at noen gikk på løp. Blokkerte første avslutning i angrepet som ga 0-1, uten at det hjalp. Perfekt innløp på et frispark etter et kvarter, men headingen snek seg utenfor. Ny gigantsjanse senere i omgangen da kun en feberredning fra Kasper Schmeichel hindret scoring. Strålende blokkering da Rasmus Højlund kom alene gjennom etter pause, men må nok en gang se Norge bokføre forholdsvis enkle baklengsmål. Er trukket fram som lederen i Norges midtforsvar, men faktum er fortsatt at det norske laget slipper inn mange mål på forholdsvis få sjanser imot.

Marcus Holmgren Pedersen - 2

Ble satt på noen prøver umiddelbart, før det gikk helt galt på 0-1. Fulgte oppasseren sin på tvers av nærmest hele backrekka, noe som åpnet et hav av rom på hans side i det som til slutt ble baklengs. Virket preget etter baklengsmålet, og hadde også en stygg ballmist hvor han ville ha frispark etter å ha blitt liggende. Tatt av til pause etter en omgang og fikk aldri muligheten til å rette opp det som ble en marerittkveld for Feyenoord-profilen.

Martin Ødegaard - 7 - Norges beste

Arsenal-kapteinen gjorde noe sjeldent som å miste ballen ved et par anledninger før pause, og klarte ikke å være tidelet foran alle andre som han er på sitt beste. Så tok han virkelig ansvar etter pause, og dro han fram et C-moment etter 70 minutter da han med en helt utenomjordisk gjennombruddspasning fant Erling Braut Haaland i bakrom, som satte inn 2-1. En målgivende pasning som selv Tom Brady ville nikket anerkjennende til fra Norges kaptein. Langt mer med etter hvilen, og burde muligens hatt to målgivende pasninger etter Haalands annullerte førstescoring.

Sander Berge - 4

Virket preget etter en lang sesong mot Kosovo, og fortsatte litt i samme spor i Brøndby. Klarte ikke å flytte beina raskt nok, samtidig som det også lørdag ble mange pasninger bakover og på tvers i situasjoner hvor det kunne gitt fremdrift. Bedre etter hvilen da Norge fikk bedre kontroll, men bekler en ankerposisjon det er spørsmål rundt før Nations League-kampene i september.

Morten Thorsby - 4

Tilfører den norske midtbanen kjærkommen duellkraft og kastet seg inn i taklinger her og der. Gjorde i og for seg en god blokkering på det som ble 0-1 da han kastet seg inn og blokkerte et skudd, men nedfallsfrukten endte hos Højbjerg som scoret. Ellers anonym.

Oscar Bobb - 5

Prøvde å involvere seg før pause uten å lykkes, men våknet for alvor etter hvilen da han fant litt rom foran Danmarks backrekke. Skapte flere småfarligheter med sin blendende nærteknikk og sto nesten samfulle 90 minutter.

Erling Braut Haaland - 6

Fikk knapt noe å jobbe med før han kom i god posisjon etter drøyt halvtimen, men avslutningen gikk over. Satte først inn det han trodde var 1-2 og ble muligens frarøvet en scoring av VAR, før han som vanlig lurte offsidefellen, rundet Kasper Schmeichel og scoret like etter. Kan lite gjøre med Norges defensive problemer, og har væt et angrep alene denne samlingen.

Antonio Nusa - 3

Fikk sjansen fra start ute til venstre, men klarte aldri å prege kampen i noe som helst grad. Norge klarte sjelden å etablere seg på Danmarks halvdel og Nusa forsvant helt ut av oppgjøret. Tatt av til pause etter en skuffende og frustrerende omgang.

INNBYTTERE:

Aron Dønnum (45 minutter for Antonio Nusa) –5

David Møller Wolfe (45 minutter for Marcus Holmgren Pedersen) - 5

Andreas Hanche-Olsen (15 minutter for Julian Ryerson) - ikke vurdert.

Patrick Berg (15 minutter for Morten Thorsby) - ikke vurdert.

Erik Botheim (5 minutter for Sander Berge)

Hugo Vetlesen (5 minutter for Oscar Bobb)

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon

9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden

8: Dominerte stort

7: Bunnsolid prestasjon

6: God kamp

5: En prestasjon på det jevne

4: Under pari

3: Skuffende kamp

2: Langt unna det man kan forvente

1: Begredelig opptreden

Les også: Hvem var Norges beste mot Danmark?

2024-06-08T20:28:05Z dg43tfdfdgfd