AVGJORDE FOR CITY: – DEN SIDEN AV ERLING BRAUT HAALAND VI ALDRI SNAKKER OM

Avgjorde for City: – Den siden av Erling Braut Haaland vi aldri snakker om

TOTTENHAM HOTSPUR – MANCHESTER CITY 0–2

Erling Braut Haaland og co. tok med seg svært viktige poeng på Tottenham Hotspur Stadium. Det etter en oppsiktsvekkende svak første omgang, men en norsk stjerne som til slutt ble helt avgjørende for de lyseblå.

Haaland scoret kampens to mål – det siste på en straffe rett inn i overtidsminuttene:

– Jeg var pissnervøs, så det eneste jeg fokuserte på var å skyte ballen i målet. Det var det jeg gjorde. Jeg klarer faktisk ikke å forklare det. Jeg var bare veldig sliten og ville score, sa Haaland til Viaplay etter kampen.

Alt i egne hender

Nordmannen har tidvis fått kritikk denne sesongen, men i én av de viktigste kampene for året sikret han Manchester City et milelangt steg på veien mot nok et seriegull.

Nå venter West Ham søndag, hvor City har alt i egne hender. Vinner de der er de sikret det prestisjetunge trofeet.

Tirsdagens kamp endte til slutt med 2-0-seier, men det var ingen «walk in the park» å hente alle tre poengene mot Tottenham, som selv hadde en hel del å spille for.

Vertene trengte poeng i kampen om Champions League-spill neste sesong.

Det startet med en målløs første omgang, der City presterte langt under pari.

– Manchester City har vært så slurvete. Dette er det dårligste de har spilt, mente Gary Neville i Sky Sports.

Fotballeksperten var ikke den eneste som reagerte på det Haaland og co. leverte gjennom de første 45.

– Pep Guardiola ser opprørt ut. Han rister på hodet og putter hendene i lomma når han ser nok et City-angrep ebbe ut i ingenting. En merkelig atmosfære her og en merkelig svak prestasjon fra gjestene, uttalte journalist Nick Wright underveis i omgangen.

I Viaplays studio mente ekspertene at gjestene hadde mye å bevise i de resterende 45.

– Akkurat nå syntes jeg ikke de ser ut som et vinnerlag. Det er mye feilpasninger, mye tekniske feil, de er mye stresset. Det er litt uvanlig å se City på den måten der. Det er et stresset City-lag.

Til tross for en begredelig første omgang for gjestene og en Guardiola som så svært betenkt ut innledningsvis, slo de lyseblå tilbake kort tid inn i andre halvdel.

Enkel Haaland-scoring

I det 51. minutt gjorde Kevin De Bruyne alt rett og serverte ballen til Erling Haaland like foran mål. Nordmannen kunne dermed plassere den enkelt mellom stengene og sørget for 0–1 i den viktige kampen.

– Disse to gutta, De Bruyne og Haaland, de skuffer aldri, mente Gary Neville.

Tottenham var naturligvis ikke spesielt fornøyd med kampens utvikling, men én spiller viste ekstra frustrasjon på egen hjemmebane. Rodrigo Bentancur ble byttet ut et par minutter etter at City gikk opp i ledelsen og klikket fullstendig på sidelinjen. Spilleren sparket til en stol og slo rundt seg før han omsider satte seg ned på benken.

RASENDE: Citys brasilianske keeperstjerne Ederson var rasende da Pep Guardiola byttet ham ut i andre omgang. Byttet skjedde etter at Ederson hadde fått seg en kjempesmell. Foto: Ben Stansall (AFP)

Keeperbytte for City – frustrert Ederson

Med drøyt tjue minutter igjen av ordinær tid ble målvakt Ederson skadet i et sammenstøt med Cristian Romero. Førstnevnte spilte videre, før han ble tatt av banen og byttet ut. Brasilianeren var rasende da han ruslet av gressmatta og satt seg på benken.

– Se hvor forbanna han er, utbrøt fotballekspert Lars Tjærnås.

Ederson rev av seg både hansker og teip og var tydelig opprørt over å ha blitt tatt av banen. Det virket som han selv ønsket å spille videre, men at Citys helseteam avgjorde at sisteskansen var ferdig for kvelden.

Mot kampslutt intensiverte matchen seg og begge lag forsøkte å komme til en scoring i sluttminuttene. Det virket imidlertid som Spurs-spillerne begynte å miste håpet på egen hjemmebane og latet til å ha mer enn nok med å holde følge med de lyseblå.

Helt på tampen av de ordinære minuttene kom Son Heung-min til en gedigen mulighet. Koreaneren var alene med Stefan Ortega, men sistnevnte, som ble byttet innpå like før, gjorde en mesterlig redning.

Det var svært viktig for City, noe Guardiola gjorde klart og tydelig på sidelinjen. Treneren la seg ned på gresset av lettelse da han så redningen.

I det 89. minutt ble City tildelt straffespark og Haaland stilte seg opp på merket. Nordmannen plasserte ballen oppe til venstre og sørget for nye jubelscener i London.

– Det er den siden av Erling Braut Haaland vi aldri snakker om. Vi snakker om det fysiske monsteret og alt han har av ferdigheter, men det er ingen andre enn Haaland du ønsker når ballen ligger på elleve meter og klokka bikker 90 minutter og han leverer en scoring som sannsynligvis avgjør ligamesterskapet. Det er den vinnerskallen som gjør at han er toppscorer i Premier League og kanskje verdens beste spiss, mente fotballekspert Lars Tjærnås.

Dermed endte det 2–0 til City, som er svært nære å hente hjem ligagullet.

2024-05-14T21:13:02Z dg43tfdfdgfd