AMALIE IUEL LEGGER SEG FLAT ETTER EM-FINALEN RøK FOR DE NORSKE STAFETTJENTENE

Amalie Iuel legger seg flat etter EM-finalen røk for de norske stafettjentene

Tiden ble 3.26,05. Det var ikke nok.

Etter løpet tar Amalie Iuel på seg skylden, etter at veksklingen på ankeretappen ikke var optimal.

– Jeg måtte gjøre opp for meg. Jeg bomma voldsomt. Det er synd. Jeg fikk overtenning og tar det på min kappe, jeg gikk for tidlig, sier Iuel til NRK.

De løp inn til norsk rekord, men ble bare nummer fire i heatet. Dermed måtte de vente på å se om de gikk videre på tid. Det er de tre beste i hvert heat, i tillegg til de to beste tidene, som går videre til finalen.

Da det andre heatet var ferdigløpt, skulle det vise seg at tiden dessverre ikke holdt til en finaleplass.

– Jeg gikk for tidlig. Jeg feildømte farten Elisabeth kom inn med. Jeg burde ventet hvert fall et halvt sekund, og da mistet vi flyt. Det var de to-tre tidelene vi hadde trengt.

– Kostet vekslingen din finaleplassen?

– Absolutt, svarte Iuel kontant.

Henriette Jæger var egentlig tiltenkt en plass på laget, men kvalifiserte seg til finalen på 200 meter og sto dermed over stafetten. Begge øvelser løpes tirsdag.

De norske stafettjentene kvalifiserte seg til OL i mai, og i samme stevne satte de den tidligere norske rekorden med 3.26,88. Da var Jæger ankerkvinne.

2024-06-11T10:07:37Z dg43tfdfdgfd