ÅSEN AVGJORDE FOR LILLESTRøM – HøY TEMPERATUR I CUPDRAMA

Åsen avgjorde for Lillestrøm – høy temperatur i cupdrama

STRØMSGODSET – LILLESTRØM 3–4 EE0:

Det sto 3–3 mellom Strømsgodset og Lillestrøm etter 90 minutter i torsdagens kamp fra 4. runde i cupen. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger.

Idet ekstraomgangene gikk mot slutten og det så ut til å ende med straffesparkkonkurranse, dukket plutselig Gjermund Åsen opp med sin farlige venstrefot.

Felix Va spilte ballen til Åsen, og 32-åringen limte ballen i hjørnet til enorm jubel fra Kanarifansen og LSK-spillerne.

Dermed er Lillestrøm klare for kvartfinale i cupen. Der møter de tittelforsvarer Molde på hjemmebane.

Høy temperatur og «tullete» gule kort

Det var høy temperatur i torsdagens kamp, og det ble ekstra hett da lagene skulle inn til pause etter første omgang.

Lillestrøms Marius Lundemo og Strømsgodsets Herman Stengel røk i tottene på hverandre og kranglet åpenbart om noe i det spillerne gikk mot spillertunnelen. Kort tid i forkant lagde Lundemo straffe etter å ha felt Stengel.

– De må skilles av dommer Kringstad her. Det er et voldsomt munnhoggeri. Treneren er inne og blander seg inn. Stengel er rasende på Lundemo her og det meldes i alle retninger, kommenterte TV 2s Peder Mørtvedt.

MUNNHUGGERI: Dommeren måtte skille Marius Lundemo og Herman Stengel. Foto: Skjermdump Direktesport

Lundemo og Stengel måtte altså holdes unna hverandre av både dommeren og flere spillere, som kjapt samlet seg rundt dem.

Lagene kom seg etter hvert inn i garderobene uten at det utviklet seg til noe mer enn en verbal krig, men det var tydelig at det ikke var god stemning mellom Lundemo og Stengel.

Det ble mindre krangling i andre omgang, men det ble samtidig litt stopp i spillet for frispark og gule kort. Godsets sportssjef Jostein Flo mente det var unødvendig av dommer Sigurd Kringstad.

– Jeg synes det er litt for mye avblåsninger og tullete gule kort av dommeren, det er bare innsats og vilje og velmenende alt sammen. Så det har blitt litt oppstykket, sa han til TV 2 før ekstraomgangene.

Nydelige mål

Det var Lillestrøm som kom best i gang i torsdagens cupoppgjør. I det 21. minutt mottok Lundemo ballen utenfor Godsets sekstenmeter, og så bare bøyet han ballen nydelig opp i det lengste krysset.

TV 2-kommentator Mørtvedt stilte samtidig spørsmål ved Godset-keeper Per Kristian Bråtveits involvering ved baklengsmålet.

– Hva er det Bråtveit gjør der? Det ser jo ut som han tror den ballen går utenfor ut fra måten han agerer på, sa Mørtvedt mens Bråtveit ristet på hodet.

Det neste målet gikk også til bortelaget, og nok en gang var det et praktmål.

LSK fikk tak i ballen etter at en corner ble klarert, og den havnet hos Eric Kitolano. Han la ballen til rette før han blåste ballen opp i krysset.

Bare to minutter senere reduserte Strømsgodset. Eirik Ulland Andersen mottok ballen feilvendt i boksen, før han snudde på en femøring og banket ballen i krysset han også.

Godset kom tilbake

Like før pause skulle imidlertid hjemmelaget rote det til for seg selv. Felix Va brøt ballen rett foran Jesper Taaje og plutselig var han alene med Bråtveit. Han driblet seg forbi keeperen før han satte ballen i det åpne målet.

Dramatikken i første omgang stoppet imidlertid ikke der. Ett minutt på overtid ble Stengel felt av Lundemo bakfra, og dommeren pekte på straffemerket.

Stengel tok straffen selv, og den satte han sikkert i mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2–3 etter en ellevill første omgang.

Målene rant ikke inn i like stor grad i andre omgang, men i det 69. minutt fullførte Godset opphentingen. Gustav Valsvik fant Ulland Andersen, og han fyrte av et skudd. Markkryperen gikk i mål nede i hjørnet bak Hedenstad.

Dermed var lagene like langt, og flere mål ble det ikke i løpet av ordinær spilletid. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger hvor Gjermund Åsen ble den store helten for Lillestrøm.

2024-05-09T19:26:13Z dg43tfdfdgfd